Μελισσοζυγαριά

Η συμμετοχή της «Μελισσοζυγαριά®» στην έκθεση επαγγελματικής μελισσοκομίας στα Ιωάννινα

Η συμμετοχή της «Μελισσοζυγαριά®» στην έκθεση  επαγγελματικής μελισσοκομίας στα Ιωάννινα την οποία διοργανώνσαν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίτων ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών  στις 4-5 Νοεμβρίου 2017

 

Με πλούτο επιστημονικών ανακοινώσεων

Την πρώτη ημέρα θα γίνουν συνολικά 21 ανακοινώσεις με τη συμμετοχή 35 επιστημόνων από διάφορα ερευνητικά κέντρα της χώρας, αρχής γενομένης από τον τ. Καθηγητή Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ Βασίλη Λιάκο ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η μακροβιότητα των μελισσοκόμων. Ενδείξεις και αποδείξεις». Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Ανδρέας Θρασυβούλου, Καθηγητής του Τμήματος Μελισσοκομίας Σηροτροφίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ , ο διευθυντής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Πασχάλης Χαριζάνης.
Οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από έναν πλούτο θεμάτων που καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στην επαγγελματική μελισσοκομία και εστιάζονται κυρίως στην καλύτερη εκμετάλλευση των μελιττοεκκρίσεων, την διάσωση και βελτίωση των ελληνικών φυλών μελισσών, τις μεθόδους παραγωγής βασιλικού πολτού και δηλητηρίου της μέλισσας, την αντιμετώπιση της βαρρόα και των άλλων ασθενειών των μελισσών, τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην υγεία των μελισσών. Επίσης, θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις γύρω από τα υπολείμματα ακαρεοκτόνων στα προϊόντα της μέλισσας, την ταυτοποίηση των αμιγών κατηγοριών μελιού και τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή, την σύνθεση και την διατήρηση της γύρης, του βασιλικού πολτού και του δηλητηρίου της μέλισσας.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου επικεντρώνεται σε κλαδικά θέματα. Θα πραγματοποιηθούν 15 εισηγήσεις με την συμμετοχή 23 ομιλητών. Με ενδιαφέρον θα ακουστεί ομιλία σχετική με την πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου για την μελισσοκομία, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Επίσης, θα υπάρξει συζήτηση για τον τρόπο κατοχύρωσης θέσης ενός μελλοντικού μελισσοκομείου, θα συζητηθούν προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της μελισσοκομικής χλωρίδας, την εμπορία και τις προοπτικές του ελληνικού μελιού, του βασιλικού πολτού και των άλλων προϊόντων κυψέλης. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα καταβληθεί προσπάθεια να αμβλυνθούν τυχόν διαφορές και προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες μελισοκόμους. Στην συνεδρίαση αυτή θα υπάρχει χρόνος μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες και ολιγόλεπτων παρεμβάσεων από τους συνέδρους.
Η Οργανωτική επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει και έκθεση εφοδίων καθώς επίσης και επίδειξη νέων ευρεσιτεχνιών από έλληνες μελισσοκόμους.

Στην επιστημονική υποστήριξη της Γιορτής είναι το ΑΠΘ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Μελισσοκομίας. Στην διοργάνωση συμμετέχει συντονιστική επιτροπή πέντε μελισσοκομικών συλλόγων της Εγνατίας: Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.

Πηγη

 

 

Λίγα λόγια γιά την Μελισσοκομική ζυγαριά.

Προϊόν μακρόχρονων προσπαθειών ενός επαγγελματία μελισσοκόμου και ηλεκτρονικού-προγραμματιστή, η «Μελισσοζυγαριά®»  (ζυγαριά για μελίσσια- ζυγαριά κυψέλης-μελισσοκομική ζυγαριά)  αποτελεί εξαιρετικής ποιότητας λύση για την απομακρυσμένη παρατήρηση των κυψελών σας. Συναρμολογημένη και πλήρως παραμετροποιημένη στο νέο και σύγχρονο εργαστήριο μας αποτελεί ποιοτική αναβάθμιση του μελισσοκομικού σας εξοπλισμού εισάγοντας έτσι στο μελίσσι σας ένα προϊόν που φέρει υλικά των μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως όπως Microchip_Technology Inc. Texas Instruments,Antenova,Vishay, Panasonic, Torex_Semiconductor, ROHM_Semiconductor.

Η τηλεματική ηλεκτρονική ζυγαριά αποτελείται από τη βάση στήριξης/ζυγαριά του μελισσιού (σε σχήμα Η) η οποία μέσω καλωδίων θα συνδέεται  με την μητρική πλακέτα μέσα στην κεντρική συσκευή της ζυγαριάς. Η πλακέτα αυτή θα αποτελείται και από επιμέρους όργανα συλλογής και καταγραφής δεδομένων, σχετικών με τον εσωτερικό αλλά και περιβάλλοντα χώρο των κυψελών. Τα επιμέρους όργανα θα καταγράφουν πληροφορίες όπως:

 • Πληροφορίες σχετικά με το βάρος της μελισσοκυψέλης, τη θερμοκρασία  καθώς και την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου.
 • Θερμοκρασία θαλάμου (γόνου)
 • Ένδειξη στάθμης μπαταριάς.
 • Ένδειξη στάθμης σήματος GSM.
 • Πλήρη παραμετροποίηση όλων των λειτουργιών από το κινητό τηλέφωνο του μελισσοκόμου μέσω SMS.
 • Δυνατότητα αποστολής πληροφοριών σε 2 αριθμούς.
 • Προγραμματιζόμενος χρονοδιακόπτης για αποστολή πληροφοριών με sms έως 24/24ωρο. Δυνατότητα real-time για άμεση λήψη πληροφοριών απλά καλώντας την τηλεμετρική ζυγαριά από το κινητό τηλέφωνο ή με μια αποστολή μηνύματος.
 • Αυτονομία συσκευής σε λειτουργία stand–by 1sms/24h=36 μήνεςή 2sms/24h=25 μήνες η 3 sms/24h=14 μήνες.
 • Δυνατότητα λειτουργίας και με φωτοβολταϊκά στοιχεία για πλήρη αυτονομία.
 • Σύστημα (ALARM) συναγερμού δυο ζωνών για αντικλεπτική προστασία σε όσες κυψέλες επιθυμούμε μέσω ενός απλού καλωδίου.
 • Δυνατότητα προσθήκης σειρήνας όπου ενεργοποιείται κατά την παραβίαση.
 • Η λειτουργία Alarm πέρα από το γραπτό μήνυμα κάνει μια αναπάντητη κλήση για μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που δεν αντιληφθεί ο μελισσοκόμος το γραπτό μήνυμα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποστέλλονται με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τηλέφωνο του μελισσοκόμου  ενημερώνοντάς τον για την παρούσα κατάσταση, αναγράφοντας τα στατιστικά δεδομένα των κυψελών και του χώρου εξωτερικά, αλλά και όποιες μεταβολές τιμών υπήρξαν από την τελευταία καταγραφή. Επίσης δίνεται η δυνατότητα αποστολής ειδοποιητικού μηνύματος, εκτός προκαθορισμένων χρονικών ορίων, τα οποία θα ενημερώνουν για τυχόν απότομες μεταβολές στις τιμές καταγραφής ώστε ο μελισσοκόμος να πράξει τις ανάλογες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τηλεμετρική ζυγαριά πέρα του προγραμματισμένου εκ του μελισσοκόμου χρόνου λειτουργίας της ή της διαδραστικής κλήσης της συσκευής για την αποστολή δεδομένων, εισέρχεται σε λειτουργία ύπνου, καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο εκτός από εξοικονόμηση ενέργειας εκπέμπει και χαμηλή ακτινοβολία, γεγονός που δεν επηρεάζει την παραγωγικότητα των μελισσών. Κάθε ζυγαριά παρέχεται με εγκεκριμένη προστασία σκόνης και νερού (IP65).


ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ;

Η τηλεμετρική ηλεκτρονική ζυγαριά  προσφέρει σημαντικές πληροφορίες στο μελισσοκόμο από μακριά , χωρίς να χρειάζεται η φυσική του παρουσία στο μέρος που βρίσκονται οι μελισσοκυψέλες. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της κινητής τηλεφωνίας μέσω των γραπτών μηνυμάτων SMS.


ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ

Προσφέρει σημαντικές πληροφορίες στον μελισσοκόμο για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του μελισσοκομείου του. Η τηλεμετρική ζυγαριά παρέχει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, όπως θερμοκρασία και υγρασία που επικρατούν στο χώρο που βρίσκονται οι μελισσοκυψέλες καθώς και την θερμοκρασία θαλάμου (γόνου) και βοηθούν τον μελισσοκόμο να πράξει τις κατάλληλες ενέργειες.

Μέσω της καθημερινής ζύγισης, παρέχεται ακριβείς πληροφορίες για το πόσο μέλι αποθηκεύεται στις κηρήθρες . Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κρίνουμε αν στη περιοχή υπάρχει νεκταροέκριση-μελιτοέκκριση. Αξιολογώντας καθημερινά την πορεία της μεταβολής του βάρους μπορούμε να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση, παίρνοντας το μέλι μας, ή στην περίπτωση αρνητικής απόδοσης (μείωση βάρους) να κρίνουμε εύκολα αν οι μελισσοκυψέλες μας χρειάζονται φροντίδα .

 

Σημαντικό όφελος ο μελισσοκόμος θα έχει και στη μείωση των άσκοπων μετακινήσεων από και προς το μελισσοκομείο του, μειώνοντας τους τακτικούς ελέγχους, αφού πλέον η εποπτεία γίνεται ηλεκτρονικά και από μακριά.

Χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο τόσο για την νομαδική αλλά και την στατική μελισσοκομία.

Δυνατότητα αναζήτησης νεκταροεκκρισης-μελιτοέκκρισης σε διάφορα σημεία της χώρας με τοποθέτηση ζυγαριών-κυψέλες χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε όλο σας το μελισσοκομείο.

Απόσβεση κόστους ζυγαριάς από τον πρώτο κιόλας χρόνο σε καύσιμα που θα απαιτούνταν για απλές επιθεωρήσεις των μελισσοκυψελών σας.


ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ “ΜΕΛΙΣΣΟΖΥΓΑΡΙΑ®” ?

✔  Είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου με υλικά από την Farnell και Mouser, δυο εκ των κορυφαίων προμηθευτών στον τομέα εξοπλισμού ηλεκτρονικών ειδών.

✔ Διαθέτει ποιοτικό επεξεργαστή ζυγίσματος της Texas instruments 24bit.

✔ Δυνατότητα βαθμονόμησης (calibration) και απόβαρου (tare) από τον τελικό χρήστη.

✔ Υποστηρίζετε από τον επεξεργαστή της Atmel Cortex®-M0+ +Eeprom 64kb.

✔ Ποιοτική κεραία Gsm της Antenova +3dbi

✔ Ποιοτική κεραία Gps της  Johanson Tech +1dbi

✔ Η συναρμολόγηση της πλακέτας γίνετε ρομποτικά.

✔ Διαθέτει συναγερμό 2 ζωνών.

✔ Διαθέτει έξοδο σειρήνας η σειρήνα,ανάλογα το μοντέλο.

✔ Αποτελείται από ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη
μπαταρία  πολυμερών λιθίου Li-Po (10.000mAh) προσφέροντας πολύ υψηλή αυτονομίακαι μηδενικές απώλειες έλεγχου της μελισσοζυγαριάς με αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.

✔ Έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση ,μονο 85μΑ.

✔ Έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία της αγοράς σε λειτουργία stand–by 1sms/24h=36 μήνες ή 1sms/24h=25 μήνες η 3 sms/24h=14 μήνες.

✔ Η μόνη με ενσωματωμένο φορτιστή φωτοβολταικης γεννήτριας (PWM_Solar 6-42v) για χρήση oποιουδήποτε πάνελ 6v,12v, 24v η 36v.

✔ Διαθέτει ενσωματωμένο Gps με αντικλεπτική λειτουργία

✔ Επεκτάσιμη έως και 3 ζυγαριές.

✔ Διαθέτει κλειδαριά ενεργοποίησης-απενεργοποίησης.

✔ Κλειδωμένη κατά κλοπής με κωδικό Pin, οριζόμενο από τον χρήστη.

✔  Λειτουργιά δημόσιας χρήσης της ζυγαριάς για ομάδα μελισσοκόμων η ιδιωτικής.

✔ 3 χρόνια εγγύηση !!  (1 για την μπαταρία).

✔ Εγγύηση επιστροφής χρημάτων.!!

✔ Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη και service.

✔ 100% ελληνικό προϊόν

✔ Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας 09:00-21:00

✔ Φυσικό κατάστημα κατασκευής και εμπορίας τηλεμετρικών ζυγαριών.

 Δυνατότητα απόδειξης – τιμολογίου.

# μελισσοζυγαριά # ζυγαριά γιά μελίσσια # # μελισσοκομική ζυγαριά #ζυγαριά κυψέλης